Jaarlijkse TO2 impactrapportage 2021: TO2MORROW

Thema:
Biomedische en digitale gezondheid
Milieu en duurzaamheid
11 februari 2022

Hoe dragen Toegepast Onderzoeksorganisaties (TO2-instellingen) bij aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals veiligheid en klimaatverandering, en aan de versterking van de concurrentiekracht van het Nederlandse bedrijfsleven?

Vraagstukken van vandaag

Hoe blijft de zorg betaalbaar en toegankelijk? En bovendien hoe blijven we opgewassen tegen de gevolgen van de coronapandemie of klimaatverandering? Hoe kunnen bedrijven blijven groeien en innoveren, opdat we een welvarend land blijven? Het zijn geen kleine, en ook geen eenvoudige vragen waar Deltares, MARIN, TNO, Wageningen University & Research en het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, zeg maar de ‘big five’ voor toegepast onderzoek, oplossingen voor zoeken. Het zijn wel de vraagstukken van vandaag.

Welke innovatieve oplossingen dragen bij aan een duurzame, schone en veilige toekomst voor Nederland?

Lees de volledige impactrapportage

Impactrapportage 2021: innovatieve oplossingen

De TO2-instellingen, die verenigd zijn in de TO2-federatie, zijn TNO, WUR, Deltares, NLR en MARIN. In nauwe samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat publiceren zij vandaag hun Impactrapportage 2021, waarin ze aan de hand van voorbeelden laten zien hoe hun innovatieve oplossingen bijdragen aan een duurzame, schone, gezonde en veilige toekomst voor Nederland. Een belangrijk deel van het onderzoek wordt gefinancierd door de overheid, en de betrokken TO2-instellingen laten in dit toegankelijke magazine graag zien welke resultaten hiermee zijn behaald.

De impactrapportage wordt jaarlijks uitgebracht. Concrete impact gaat in deze rapportage bijvoorbeeld over de ontwikkeling van de grootste en meest krachtige windturbine ter wereld, het veilig en ‘privacy-proof’ delen van zorgdata, verdediging tegen drones op basis van high energy laserstralen, de warmtebatterij die een doorbraak betekent voor energieopslag, verduurzaming in de bouw met hout en het Veilig en snel data versturen via satellieten. Ook wordt stilgestaan bij de groei in toegevoegde waarde van ondernemingen die TNO inschakelen bij hun onderzoek. Ten slotte is er speciale aandacht voor de inzet van praktische innovaties om het coronavirus te bestrijden.

Laat je verder inspireren

132 resultaten, getoond 1 t/m 5

TNO ontdekt nieuwe methode voor diagnose van leverziekte

Informatietype:
Nieuws
3 juni 2024
TNO heeft, in samenwerking met Academisch Medische Centra van Amsterdam, Leiden en Kopenhagen, een nieuwe set van biomarkers* ontdekt die in het bloed gemeten kunnen worden en die de mate van fibrosering, de vorming van littekenweefsel in de lever, kan vaststellen.

Biodiversiteit in kaart brengen met fijnstoffilters

Informatietype:
Insight
22 mei 2024

TNO opent testlab voor volgende generatie batterijtechnologie

Informatietype:
Nieuws
13 mei 2024

Biopolymeren ontwikkelen met machine learning

Informatietype:
Artikel

TNO maakt luchtkwaliteit rondom vliegvelden inzichtelijk

Informatietype:
Insight
22 april 2024