Marjoleine van der Zwan benoemd tot Managing Director van de unit Healthy Living & Work

Thema:
Gezonde samenleving
19 september 2024

Marjoleine van der Zwan MSc MBA is met ingang van 1 oktober 2024 benoemd tot Managing Director van de Unit Healthy Living & Work bij TNO. Marjoleine heeft een brede ervaring in leidinggevende posities in de zorg en de zakelijke dienstverlening, gericht op maatschappelijke missies in een complexe context, innovatie en vernieuwing. Zij heeft diverse profit en non-profit organisaties in de gezondheidszorg en daarbuiten (be)geleid en daarmee een uitgebreid netwerk opgebouwd.

quote website 350x350

"De gezondheidszorg en arbeidsmarkt vragen om slimme deskundige antwoorden en toepasbare innovaties."

Marjoleine van der Zwan

Momenteel is ze directeur van de vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen, waarin 27 ziekenhuizen door samenwerking de transformatie naar toekomstbestendige en hoogstaande ziekenhuiszorg willen versnellen, onder meer door toegepast wetenschappelijk onderzoek. In deze functie was zij verantwoordelijk voor de organisatieontwikkeling en betrokken bij innovaties op het gebied van medtech en datascience toepassingen, groeifonds- en subsidieaanvragen en proces (re)designs.

Daarvoor was zij onder meer werkzaam bij de COVID DATA Coalitie (early warning systeem voor infectiepreventie), (zorg)verzekeraars en diverse ziekenhuizen (o.a. OLVG, UMC Utrecht, AVL). Ze heeft tevens gewerkt aan strategische vraagstukken bij bedrijven buiten de zorg (zoals BAM Bouw en Corus Steel Manufacturer).

Daarnaast heeft zij een aantal interim-functies en toezichthoudende nevenfuncties vervuld (o.a. Atalmedial, AKWA GGZ en innovatieve denktanks). Zij is bestuurder bij AKWA GGZ en deelt haar kennis als mentor/coach van jonge innovators en start-ups. Zij heeft opleidingen genoten aan onder meer de Radboud Universiteit (doctoraal biomedical science), Erasmus (executive MBA) en INSEAD (executive leadership).

“De gezondheidszorg en arbeidsmarkt vragen om slimme deskundige antwoorden en toepasbare innovaties, aldus Marjoleine van der Zwan. “TNO is in Nederland op vele terreinen al een toonaangevende speler. Door onze expertise in- en extern te verbinden kunnen we met elkaar voor de maatschappij hèt verschil maken. Ik kijk er naar uit om samen met alle collega’s de ambities van TNO verder tot leven te brengen.”

Laat je verder inspireren

255 resultaten, getoond 1 t/m 5

3D-geprinte voeding: de toekomst van gepersonaliseerd eten

Informatietype:
Insight
17 september 2024
Gepersonaliseerde voeding kan mensen helpen bij gezonder leven, prestatieverbetering of herstel. Om te onderzoeken hoe, ontwikkelde TNO & Wageningen University & Research samen met partners een innovatieve mobiele mini-fabriek voor het 3D-printen van eten.

Webinar: De toekomst van chemicaliën is Safe and Sustainable by Design

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
Online

SSbD biedt volop kansen voor Nederlandse chemiesector om toonaangevend te zijn én te blijven

Informatietype:
Insight
23 augustus 2024

Preklinisch ADME onderzoek

Informatietype:
Artikel

BASF en TNO werken samen aan Decision Support voor Safe and Sustainable by Design

Informatietype:
Insight
17 juli 2024