Natte Kunstwerken: toekomst van waterbeheer
Tijdens de vijfdelige online kennissessies zullen de verschillende aspecten van natte kunstwerken worden behandeld. Deze sessies bieden een unieke kans om kennis te delen, ideeën uit te wisselen en samen te werken aan een duurzaam en veilig watersysteem.
- Startdatum:
- -
- Tijd:
- 13:00
- Locatie:
-
Online kennissessies
- Kosten:
-
Gratis
Levensduur natte kunstwerken Nederland
In Nederland, waar waterbeheer van groot belang is, zijn veel van de natte kunstwerken ontworpen met een levensduur van ongeveer 100 jaar. Echter, veel van deze structuren naderen nu het einde van hun levensduur, wat betekent dat er aanzienlijke investeringen nodig zijn voor hun vervanging of renovatie.
Het Kennisprogramma Natte Kunstwerken (KpNK) is een strategische samenwerking tussen Deltares, MARIN, TNO en Rijkswaterstaat. Sinds 2017 richt dit programma zich op het versterken van de kennisbasis van beheerders en betrokkenen bij natte kunstwerken. Het doel is om de besluitvorming over vervanging en renovatie van schutsluizen, stuwen, gemalen en stormvloedkeringen te optimaliseren, en zo bij te dragen aan een duurzame en robuuste waterinfrastructuur. Benieuwd naar de nieuwste inzichten en ontwikkelingen?
Hoe werkt het?
Om deel te nemen aan de kennissessies, kun je je hieronder registreren. Voor elke sessie ontvang je tijdig een uitnodiging met alle benodigde details en een GoToWebinar-link. Je kunt per sessie beslissen of je wilt deelnemen. Gebruik de GoToWebinar-link om je in te schrijven voor de sessie van jouw keuze. Na registratie kun je de sessie eenvoudig aan je agenda toevoegen via de knop ‘Add to Calendar’.
De online kennissessies
Kwantificeren van aanvaarrisico’s
Tijdens deze online kennissessie kreeg je een diepgaande toelichting op verschillende casussen met betrekking tot brugpijlers en de zeesluis van IJmuiden. Dick ten Hove van MARIN begeleidde de deelnemers door deze onderwerpen en deelde zijn uitgebreide expertise. Kijk de kennissessie hier terug.
Kwantificeren zoutindringing bij zoet-zoutsluizen
Tijdens deze kennissessie gaf spreker Tom O’Mahoney (Deltares) een uitleg over 'rekenen aan zoutindringing bij sluizen: Zeesluisformulering, Spuisluisformulering en Zouttransportmodel.' Kijk de kennissessie hier terug.
Economische afweging bij VenR natte kunstwerken
Tijdens deze online kennissessie gingen de sprekers Anna Krabbe-Lugnèr en Jan Helmer van Rijkswaterstaat, samen met Mark de Bel van Deltares, in op hoe economische analyses bijdragen aan een efficiënte besluitvorming binnen het domein van Vervanging en Renovatie (VenR). Kijk de kennissessie hier terug.
Methode Functionele Prestatie bij VenR natte kunstwerken
Tijdens de online kennissessie werd een praktisch en toepasbaar concept gepresenteerd voor het ontwikkelen, onderbouwen en evalueren van oplossingsrichtingen en varianten. Deze sessie werd verzorgd door Noor ten Harmsen van der Beek, Sam Maijvis, Nino Zuiderwijk en Tom O’Mahoney van Deltares. Kijk de kennissessie hier terug.
Damwandconstructies en leren van sloopsluizen
Tijdens deze online kennissessie staat de verbetering van de betrouwbaarheid bij de beoordeling van waterinfrastructuurconstructies centraal. Zes deskundigen delen hun inzichten en ervaring: Hans Brinkman en Hans Landwehr (Deltares), Renger van de Kamp en Albert Barneveld (Rijkswaterstaat), Diego Allaix en Ad van ‘t Zelfde (TNO)
Aanmelden online kennissessies
Dit najaar zijn er vijf interessante online kennissessies gepland. Je kunt je hieronder inschrijven voor deze reeks.
Wat is het KpNK?
Het Kennisprogramma Natte Kunstwerken ontwikkelt kennis dat bijdraagt aan verantwoorde besluitvorming rondom vervanging en renovatie van waterinfrastructurele werken, ook wel natte kunstwerken genoemd.
Het programma stimuleert en voorziet in kennisdeling en -uitwisseling met onderzoekers en alle betrokkenen uit de praktijk, van beleidsmakers tot beheerders en uitvoerders. Het programma loopt sinds 2017 en is een samenwerkingsinitiatief van de kennisinstituten Deltares, MARIN, TNO en assetmanager Rijkswaterstaat. De kennis is toegankelijk via de website van het programma: www.nattekunstwerkenvandetoekomst.nl.