Femke Hoevenaars
“Als gepromoveerd voedingswetenschapper ben ik geïntrigeerd door wat voeding doet met ons lichaam en speciaal de interactie met de darmen.”
“We eten vaak wel zes maal per dag en al dat eten dient als voedsel voor onze bacteriën. Hoe kunnen we onderzoek inzetten om dit te vertalen naar bruikbare voeding strategieën voor in de praktijk.”
Femke Hoevenaars is gepromoveerd op het gebied van voedingsfysiologie en metabolisme en werkt sinds 2016 als onderzoeker bij TNO in de afdeling Microbiologie en Systeembiologie. Haar onderzoek richt zich op het begrijpen van systemische gezondheid om zo specifieke (persoonlijke) voeding strategieën in te zetten om gezondheid te verbeteren.
Daarbij ligt de nadruk op het onderzoeken van de samenwerking tussen voeding en de darmen, omdat alles wat we eten kan dienen als substraat voor het bacteriële metabolisme. In klinische studies en adviesmodellen wordt de kennis van fysiologie, moleculaire voedingswetenschappen en darmgezondheid samen gebracht.
Leiden - Sylviusweg
Sylviusweg 71
2333 BE Leiden