TNO: partner in afval recycling
Hoe TNO de sector Grondstoffen Energie en Omgeving (GEO) helpt
Voor de weg naar een circulaire economie is recycling een essentieel onderdeel. Daarom helpt TNO de sector te innoveren met het doorrekenen van scenario's, toepassingen en maatregelen. Met o.a. nieuwe productontwerpen, duurzame technologieën om plastics te recyclen en het hergebruiken van waardevolle afvalstoffen. Maar ook strategieën om de toename van microplastics te reduceren. Ontdek hoe TNO met innovaties en in samenwerking bijdraagt aan een circulaire economie.
Zo maken wij impact
Van 30% naar 50% circulaire plastics
Momenteel wordt 70% van de plastics verbrand. Dit kan én moet snel beter, denken wij. Wij hebben daarom onze ambitie voor 2030 vastgezet: in 2030 moet 50% van de plastics circulair worden geproduceerd. Met nieuwe productie- en recylingstechnologie maken we dit ambitieuze doel mogelijk.
Onderzoek
Wat TNO voor jou kan betekenen
Wil je een onderneming starten, maar heb je wetenschappelijke onderbouwing nodig? TNO helpt je bij onderzoek.
Innovatie
Daarom TNO
Wil je een product of dienst ontwikkelen, maar heb je de faciliteiten of middelen er niet voor? TNO helpt je bij de ontwikkeling.
Samenwerken
Daarom TNO
Ben je op zoek naar samenwerkingen? TNO geeft je graag advies.
"Jaarlijks verbranden we 7 miljoen ton afval. Voor een circulaire economie moeten we meer materiaal omzetten naar grondstoffen."
Wil je weten hoe je kunt samenwerken met TNO?
Innovaties creëren is een zaak van samenwerken. Dat kan alleen met partners. Daarom werken we jaarlijks met zo’n 3.000 grote multinationals, mkb, universiteiten, kennisinstellingen en overheden, in binnen- en buitenland, aan gezamenlijke uitdagingen.