Geïntegreerde lucht- en raketverdediging

De afname van internationale spanningen na de Koude Oorlog heeft geleid tot een verminderde prioriteit van ons verdedigingsnetwerk tegen lucht- en raketdreigingen. De recente conflicten, zoals tussen Rusland en Oekraïne, tonen de urgentie aan van een geavanceerde en geïntegreerde aanpak in lucht- en raketverdediging (IAMD).

Sparren over dit onderwerp?

Philip Weimar gaat graag met je in gesprek.

TNO ontwikkelt kennis en technologie op gebied van IAMD in een netwerkomgeving. Met een focus op een ketenbenadering (van sensor via command & control naar effector) ondersteunen we Defensie en industrie in het doelmatig versterken van lucht- en raketverdediging in een ‘contested’ omgeving. We versnellen visievorming en implementatie, en onderbouwen dat met state-of-the art faciliteiten.

Met een éénduidig beeld en richting voor de verdediging tegen lucht- en (hypersone) raketdreigingen draagt TNO bij aan een gedragen visie en streeft ernaar in samenwerking met Defensie en haar partners om de beste te zijn in dit cruciale domein. Samen zorgen we dat onze krijgsmacht sneller en effectiever kan reageren op dreigingen dan wie dan ook.

Volg de laatste ontwikkelingen

132 resultaten, getoond 1 t/m 5

“Nederland blinkt uit in kennis maar mist de daadkracht voor innovatie.”- inzichten van Tjark Tjin-A-Tsoi

Informatietype:
Insight
25 november 2024
Hoe ziet de toekomst van innovatie in Nederland eruit? Hoewel we nog steeds in een welvarend land wonen, is het tijd om onze economie te vernieuwen.

Tijdmakers in beeld: Selmar Smit

Informatietype:
Insight
18 november 2024

Koninklijke Marechaussee en TNO boeken vooruitgang in landen van kennis en innovatie op de werkvloer

Informatietype:
Nieuws
8 november 2024

Miriam van Dongen nieuw lid Raad van Toezicht TNO

Informatietype:
Nieuws
11 oktober 2024

Resilience en Security

Informatietype:
Artikel