Slagvaardige besluitvorming

Het moderne slagveld is steeds transparanter geworden dankzij geavanceerde sensoren, wat vraagt om snellere besluitvorming en een voorsprong in informatieverzameling en -gebruik. Om dit in alle omstandigheden, waar ook ter wereld, te kunnen doen tegen technologisch geavanceerde tegenstanders zijn flexibele en robuuste oplossingen nodig. Hiervoor is samenwerking met militaire en niet-militaire partners nodig.

Sparren over dit onderwerp?

Frans van Ette gaat graag met je in gesprek.

In moderne militaire operaties kan elke seconde cruciaal zijn, dus snelle toegang tot en verwerking van informatie is essentieel. Het vermogen om snel een duidelijk beeld van de situatie te vormen, is de basis voor effectieve operaties in meerdere domeinen. Hierbij is het cruciaal om betrouwbaar de posities, capaciteiten, acties en mogelijke intenties van alle betrokkenen op het slagveld te kunnen bepalen. Deze kennis stelt ons in staat om razendsnel beslissingen te nemen, doorslaggevende acties te ondernemen en tijdig de gewenste effecten te bereiken, wat ons een voorsprong geeft in het gevecht.

In samenwerking met het Ministerie van Defensie en industrie ontwikkelen we sterke mogelijkheden voor informatie gestuurd optreden. We creëren nieuwe technieken voor het volgen van doelen, verwerken van informatie en ondersteunen van besluitvorming op snelle, betrouwbare systemen. Door een sterke informatiepositie op te bouwen, stellen we onze militairen in staat om op alle niveaus snel en doeltreffend te handelen. Dit helpt hen om sneller resultaten te bereiken, zelfs in complexe, snel veranderende gevechtsomgevingen met meerdere domeinen, wat een cruciaal voordeel biedt in moderne conflicten.

Volg de laatste ontwikkelingen

139 resultaten, getoond 1 t/m 5

Hoe het gebruik van passieve radars en satellietsignalen de luchtbedreigingen kunnen detecteren en dentificeren

Informatietype:
Nieuws
23 januari 2025
Naarmate de wapens op het slagveld blijven evolueren, moeten ook de methoden voor het detecteren ervan mee veranderen. Een team van onderzoekers van de NATO STO heeft onderzocht hoe passieve radars en satellietsignalen kunnen worden gebruikt om een beter beeld te krijgen van het luchtruim van bondgenoten.

Succesvolle presentatie van het ransomware-systeemmodel tijdens workshop in EU consortium CYCLOPES

Informatietype:
Nieuws
23 januari 2025

Tijdmakers in beeld: Nienke Dijkstra

Informatietype:
Insight
15 januari 2025

TNO 2025: Impact en groei door focus

Informatietype:
Nieuws
12 januari 2025

TNO in de media 2024

Informatietype:
Nieuws
24 december 2024